تحصیلات رو مهم میدونید یا پول رو ؟ خوش ظاهری مهمه یا شعور ؟ همه اینا مهمه یا به چیز دیگه؟ باید توی یه
خونه ۲۰۰ متری زندگی کرد یا جایی ۲۰ متری؟ باید توی زندگی فقط کار کرد یا تفریح ؟
پاسخ به سئوالات بالا هیچ وقت یکسان نیست هر کسی یک جور فکر میکنه و از دیدگاه خودش دفاع میکنه.بهتره
اینطور بگیم هر کسی یک “جهان بینی” داره و دنیا رو یک طور میبینه.واقعآ هیچ روشی برای برتری دادن یک
جهان بینی به یکی دیگه نیست و اصلآ نباید وارد سنجش جهان بینی ها شد. ما نباید فکر کنیم روش زندگی دیگران
و نگرششون به جهان اشتباه هست چون با جهان بینی ما یکسان نیست.
به جای فرو رفتن در پیچ و خم نقد سرکوب گرانه جهان بینی دیگران بهتره روی جهان بینی خودمون کار کنیم ،
اون رو گسترش بدیم و سعی کنیم دید بهتری نسبت به چرایی زندگی و روش زندگی پیدا کنیم تا بتونیم در درجه
اول پاسخ پرسشهای گوناگون ذهن خودمون رو بدیم و اگه پیش اومد در مقابل دیگران از روش و جهان بینی
خودمون دفاع کنیم.
آیا شما به داشتن یک جهان بینی شخصی معتقد هستید ؟ آیا ما از جهان بینی دیگران تقلید میکنیم ؟
تاریخ نگارش : ۲۰ام مرداد ۱۳۸۹
جالبه. دزدها و تروریستها هم جهان بینی خودشون رو دارن و اتفاقا بر اساس این دیگاه شما، عقیده ی اونها برابر با انسانهای پاک و صالح هست. نه تنها که بسیاری از جهان بینی درست نیستن که باید برخی از جهان بینی ها به شدت مبارزه کرد. اگر این جهانی بینی های فاسد خودشون رو در سطح جهانی مطرح کنن یه فاجعه می شه مثل هیتلر و صدام حسین.
اخوی فکرت رو اصلاح کن. همه ی عقاید مساوی نیستن و اتفاقا همه ی عقاید محترم هم نیستن. فقط برخی عقاید محترمن. با برخی از عقاید باید جنگید گوئی که مادرت را ناجوانمردانه به قتل رساتده.
کلا این حرفای روشنفکری با ژست علمی دموده شده دیگه. باید کمی آپدیت تر بود.
به Milad : سلام ، من این فیلم رو ندیدم.ای کاش درباره جهان بینیش هم میگفتی.
به سید محمد :سلام ، من هم با صحبت شما موافقم.بحث من محدود بود مثلآ درباره تحصیل و کار و این جور مسائل
و گرنه هیچ عقل سلیمی از عقاید یک دزد حمایت نمیکنه.و طبعآ روش زندگی همه آدم ها درست نیست.چاکریم.
سلام والا حضرت
خواستم نظر بذارم اما نمی شه ، این دوستتون سید محمد اونقدر تند و بد می نویسه که فضای نقد رو می بنده ، آدم می ترسه نظرش رو بگه یکی مثل ایشون هر چی بخواد جوابش رو بده بدون اینکه توجه به چیزی بکنه.
مرسی
سلام به لی لی: قصاص پیش از جنایت نکن اخوی یا آبجی. ما لولو خرخره نیستیم. اسم مستعار انتخابی شما در اینجا بیشتر شبیه لولو خرخره است و باید ازش ترسید.
من نه تند می نویسم و نه بد. این ذهن شماست که تند و بد می خواند و تند و بد برداشت می کنه و از قصاص پیش از جنایت شما هویدا است که هم بد می خواند و هم تند حکم صادر می کند.
اخوی یا آیجی حرف حقت را بزن حتی اگر دشمنت غداره در دست دارد. نترس. اگر پاسخی برای حرفم یافتی جوابش را بده. به تند و کند بودن و خوش امد و بد آمدش فکر نکن.
موفق باشی
به رسم ادب سلام
ببینید جهان بینی یک امر شخصیه ، هر کس با اعتقاداتی که داره زندگی می کنه ولی این وسط یه چیزهایی هست که آدم رو وادار می کنه از دیگران تقلید کنه مثل چیزی که الانه اسمشو عادت گذاشتن ولی خب نادونیه و از روی فکر کردن نیست .
من رقص دختران هندی را از نماز پدر و مادرم بیشتر دوست دارم چون آنها از روی عشق می رقصند اینان از روی عادت . علی شریعتی
در ضمن از پست قبلیت ممنونم ولی بهتر بود اسم بی بی قصه های مجید رو هم می گذاشتی درسته که کارنامه ای نداره ولی خاطره ای داره . . .
اتفاقا من با “سید محمد” موافقم.
حرف ایشون کاملا منطقی و درست هست.
هیچ وقت از اظهار نظرتون نترسین. بالاخره یا طرف مقابل جواب منطقی و درستی می ده یا هم نظر شما رد می شه.
می گن حرف حساب جواب نداره. شما هم اگه جوابی دارین بگین ما می شنویم.
اولن نماز روزه همه انشالله قبول باشه.
بعدش والا جان بشین فیلم رو ببین من تعریف کنم فایده نداره.
@ سید محمد ، بد چیه خوب چیه ؟! کی تعیین می کنه ؟
تا حالا دیدن این بچه هایی که موتور می خرند می رن اگزوز و فرمونش رو متحول می کنند، به قولی ناهنجار می شند، می دونید چقدر لذت می برند ؟! شاید اون لذت رو تو اون سن نتونن از چیزی دیگه ای ببرند … هر کسی یه جوریه نمیشه گفت کدوم درسته کدوم غلط چون معیار ها فرق می کنه.
مثلا ما خیلی راحت می تونیم به مقدسات ادیان دیگه توهین کنیم اما توهین به مقدسات خودمون خیلی سخته چون باور داریم که مقدسات ما درسته و بلعکس .
سلام والا حضرت و بقیه
من درباره سید محمد یه چیز دیگه کشف کردم ، ایشون غیر از اینکه تند و بد می نویسه شعار هم خوب می ده ، برادر کوچیکه کی میگیه آدم باید حرف راست رو بزنه حتی اگه دشمنش غداره بند باشه ؟ شما انگار توی همچین موقعیتی گیر نکردی ، داستان گالیله رو نشنیدی ، کسی می تونه اینجوری مثل شما شعار بده که روزگار غداره رو دست خودش داده باشه ، من همچنان به موضع خودم هستم ، شما ادبیات بدی داری و این باعث می شه فضای نقد محدود بشه ، چون اگه یکی مثل من بخواد یه چیزی بگه از بهترین کلمات با بدترین لحن استفاده می کنید تا حرف خودتون رو بزنین ، شما دقیقا همون کاری رو می کنین که توی این پست نوشته نباید انجام داد ، چرا می گی من قصاص پیش از مجازات می کنم در حالی که خودت حتی این زحمت رو به خودت ندادی ببینی والا حضرت چی نوشته ، یهو از راه رسیدی با توپ پر می گی اخوی فکرت رو اصلاح کن یا حرفای …دموده شده ، شما حتی نگرفتی این پست داره چی می گه . آدمهایی مثل شما خیلی زیادن و من نمی تونم با لحن شما حرفی بزنم ، من در مورد ادبیات شما گفتم و شما اینجوری برخورد کردی حالا تصور کن من به صورت کامل با شما مخالفم اون موقع چطور برخورد می کردی ، در ضمن چرا من نظر علی رو می خونم فکر می کنم شما نوشتینش .
والا حضرت از میلی دالتون چه خبر ؟ نیستش
میلاد عزیز:
سئوال شما سئوالی به فراخی تمام تاریخ فلسفه اس. فلسفه اخلاق. اجمالا آنچه که من تا به حال برای تعیین ملاک خوب و بد به آن رسیده ام، ترکیب سلسله مراتبی وجدان و عقل سلیم و وحی هست. کسانی که مثل هراکلیتوس معیار همه چیز رو انسان گذاشتن به بی ملاکی و شکاکیت و همه چیز روائی رسیدن. چرا که کوری عصاکش کور دگر شده.
علی دی عزیز:
شاید پدر مادر شریعتی از روی عادت نماز می خوندن. نمی دونم. اما اونچه که ایرانیان در جنگ ایران دیدن بزرگ مردان و زنانی بودن که همه وجود خود را با همان نماز عادتی فدای دین و اعتقاد و میهنشان کردند. همان نماز عادتی پدر و مادر شریعتی، دکتر علی شریعتی را بیرون داد و رقص دخترکان غمزه چشم هندی، کودکان فاحشه تر از دخترکان. شریعتی برای درست کردن ابرو چشم را کور کرده با این جمله. آخه مقایسه پدر و مادر مسلمان با رقاصکان هندی چیزی جز بغض و نفرت و جهل و روشنفکر زدگی را نمی رساند. این جمله به عقیده من از اون جملات بسیار نادرست شریعتی است.
به همه دوستان : اول اینکه من نظر سید محمد درباره جمله دکتر شریعنی رو قبول دارم و همونطور
که سید محمد فرمودن بزرگ مردان ایرانی چه در طول هشت سال دفاع مقدس و چه در طول تاریخ ایران از روی اعتقاد از
وطن خودشون دفاع کردن.آیا میشه فراموش کرد فردی وحشی مثل صدام با سلاح های شیمیایی به کشور ما حمله میکرد و
مردمی که نظامی نبودن به خاطر دین و ناموس خودشون لباس رزم پوشیدن و از کشور دفاع کردن.میشه فداکاری مردم خرمشهر
رو فراموش کرد ؟ آیا شما باور دارید یک سری انسان هنوز هم در هند دارن گاو میپرستن ؟ شما تاییدش میکنید ؟
من همون ابتدا عرض کردم منظور من درباره چیزهای محدود بود نه اعتقادات بنیادین.منظور من تحصیل و زندگی و این جور
مسائل بود و نه مسائل بیشتر.امیدوارم یک پست این وبلاگ ملاک سنجش من قرار نگیره و بدونید من هم اعتقاداتی
دارم.در نهایت اینکه اگه قراره به بحث با هم ادامه بدید قدری با تعقل بیشتر باشه و برای من همه شما دوستان
محترم هستید پس اینقدر درباره قداره و کشتن و اینا نگید :).چاکریم.
آقا بحث چرا منحرف شد 😀 ؟
@ سید محمد ، انسان مثل مایعات می مونه تو هر قالبی باشه هون طوری شکل می گیره و تغییر کردنش هم سخت. اگه من و شما تو یک محیط دیگه با یک فرهنگ دیگه بزرگ می شدیم الان عقاید دیگه ای داشتیم. عاقل بودن رو جوره دیگه تعریف می کردیم و اصلا نمی دونستیم وحی چیه.
مثلا شما غیرت و تعصب رو در نظر بگیرید هر جا یک معنی و مفهوم داره زمان هم همه چیز رو عوض می کنه. سال های نه چندان دور رقصیدن یک زن و مرد نامحرم تو عروسی نهایت بی غیرتی محسوب می شد. اما پیش همون آدم ها این روز ها اگه از این عمل تعجب کنی اومول خونده می شی !
@ والا حضراتا ، شما که فضایی هستی در میزان نمی گنجی بسنجیمت 😀
عارضم خدمت انور شما اینکه یم گویید این معنی را می دهد که همه درست می گویند. این که نمی شود. این بحث در ادامه به یک بن بستی عظیم ختم می شود که شما را وادار می کند این فکر را بکل خط بطلان بزنید.
به لی لی: نه عزیز. حضرت والا اگه امکانش رو داشته باشه می فهمه که IP من با IP آقای “سید محمد” برابر نیست. صحبت های دوستمون به قدر کافی روشن و دندان شکن هست که نیازی به تایید حرف هاش به وسیله یه شخص دیگه نداره.
شما هم به جای این که هی بهونه بیاری که اگه اینجوری اگه اونجوری حرفت رو بزن. چی کار به اخلاق “سید محمد” داری.
سلام به والا حضرت و بقیه
اینم نظر من بالاخره بعد از صد سال (:
سید محمد می فرمایند که همه جهانبینی ها خوب نیست و با بعضیهاشون باید جوری برخورد کنیم که انگار مادرمون رو کشتن ، من با این حرف مخالفم حتی بدترین آدمها و جهان بینی ها چیزی برای احترام گذاشتن دارن .
این صدامی که همه و خودم البته ازش بدمون میاد و به عنوان دیکتاتور ازش یاد می کنیم با همه جنایت های جنگی و بشری که انجام داد هرگز نمی شه گفت یه جهان بینی کاملا بد و غیر قابل قبول داشته ، همه آدمهایی که اونو می شناختن و یا حتی باهاش دشمن بودن حتی زندانبان هاش همه می گفتن صدام همیشه آخر غذاش رو برای پرنده ها نگه می داشت ، همین کار کوچیک جای یه احترام کوچیک نداره ؟ یه جایی درباره موسولینی خوندم وقتی بچه بوده بابت اینکه پول داروی مادرش رو تهیه کنه به پاپ نامه می نویسه و ازش پول می خواد ، پاپ بهش پول میده اما موسولینی چند روز بعد برمیگرده و مقدار کمی از پول رو که اضاف اومده بود به پاپ برمی گردونه ، او یکی از جنایتکاران جهان بود اما همیشه اینجوری زندگی کرد و من اندازه همین کارش براش احترام قائلم ، همین نیروهای عراقی که من و شما ازشون بدمون میاد ، یه زمانی من حاضر نبودم اسم عراق رو به عنوان همسایه ایران سر کلاس درس ببرم ، اما بعد فهمیدم اشتباه کردم همینا هم اندازه خودشون می تونن محترم باشن ، یه زمانی وقتی من بچه بودم زمان جنگ بود یکی از فامیلمون که بعدها توی جنگ کشته شد تعریف کرد یه عراقی رو که به شدت خونریزی داشته رو دستگیر می کنن و به پشت خط میارن تا بهش خون تزریق کنن که نمیره ، هر کس میاد اون قبول نمی کنه خونش رو بگیره ، آخرش یکی از هم سنگراش می گه اون گفته حاضر نیست خون یه ایرانی توی رگهاش باشه ، اون فامیلمون گفت با احترام کامل پیشش موندن تا اون تموم کرد و خودش هم تا زمانی که زنده بود از اون آدم با احترام و به عنوان یه قهرمان یاد می کرد ، کسی که وفادارانه برای مملکتش جنگید.
باید خدمت آقا میلاد عزیز عرض کنم که:
توی حقوق یک اصل وجود داره که می گه: جهل به قانون نافی اجرای قانون نمی شود. اینکه اگر ما در جامعه ای بودیم جور دیگر فکر می کردیم یک حرف است و اینکه حقیقت چیست و صلاح و فساد حقیقی چیست امری دیگر. آنگونه که شما می فرمائید انگار تمام معارف بشری، اجتماعی هستند و بشر هیچ معرفت غیر اجتماعی ندارد یا نمی تواند داشته باشد. اینکه شما فرموده اید اگر در جای دیگر بودیم نمی دانستیم وحی چیست، یعنی شما ادعا می کنید که در جوامع دیگر در مورد وحی هیچ کس هیچ چیز نمی داند. این جای بسی تعجب است! اینکه بداند یا نداند وحی چیست، نافی اجرای قانون الهی و یا حتی نافی وحی و فرامین وحی نمی شود. تا آنجا که به یاد دارم معارف اجتماعی بخش کوچکی از معارف و دانسته های هر انسان است و راههای کسب معرفت بسیارند. معارف اجتماعی تنها برای افراد ساده و عامی حجابند نه برای عقلا. گویا شما با این ادعا همه را ساده و نادان و فاقد شعور و تعقل انگاشته اید که راهی جز پذیرش معارف اجتماعی ندارند و میمون وار رنگ جماعت می شوند. اگر اینگونه است پس چرا پس از قرنها از ورود اسلام به ایران هنوز جماعتی به دین زرتشتی و ارمنی و مسیحی و … هستند؟ نه اخوی آدم نه مایع است و نه جامد و نه گاز و نه پلاسما. ساده لوحانه ترین ادعا همین شی انگاشتن انسانهاست. خطائی که پوزیتویست های نادان مرتکب شدند و با طوفان انتقادات از بن کنده شدند و دیگر جایگاهی در جهان علم و فلسفه ندارند.
فیلم فایت کلاب فیلمی پست مدرن هست که شباهت عجیبی به بوف کرو داره. فیلم جالبی است اما به قول دیوید فینچر (کارگردانش) روح رو زخمی می کنه. حیف وقتی که برای دیدنش صرف کردم.
“واقعآ هیچ روشی برای برتری دادن یک
جهان بینی به یکی دیگه نیست و اصلآ نباید وارد سنجش جهان بینی ها شد.”
این یعنی نهایت نسبی گرایی. یعنی همه چیز خوبه. یعنی روش زندگی کسی بر دیگری هیچ فضیلتی نداره. این یعنی یک اشتباه فکری بزرگ!
به فرید :سلام ، خب شما هم یه جهان بینی دارید که اون هم میتونه درست باشه :).البته متوجه منظور شما هستم
و من هم تاکید کردم این موضوع در مورد موارد کوچک هست و شاید نشه بسطش داد و اصولآ یه دید شخصی رو بیان
کردم و چیزی نیست که جایی استناد بشه.
@ سید محمد ، عزیزم بازم می گم حقیقت چیه ؟! کی تعیین می کنه ؟! این سوالی که هر کس بنا به تعاریف و فهم خودش از چیز های دیگه بهش پاسخ میده مثلا شما از خدا و قوانین الهی صحبت میکنی درحالیکه یکی اصلا خدایی رو باور نداره.
باور و اعتقاد من اینه اگه کسی از پیروان هر دینی می تونست به طور قطعی ثابت کنه که حق اونه تا الان مسئله مذهب حل می شد. اگر هم ادعایی هست که آقای x فهم ودرک درستی از دین x داره آیا تو دین x نگفته شده که برای ترویج و جهانی شدن حق تلاش کنید ؟!
این مسئله رو مطرح کردم چون شما حرف از وحی زدید و گفتید حق رو نمیشه نفی کرد. نه شما می تونید وحی را ثابت کنید و نه کسی می تونه وحی رو نفی کنه!
شما از لفظ میمون برای یک گروه خاص استفاده می کنی و همون گروه هم از لفظ خرافاتی برای گروه مقابل قصد توهین نداشتم فقط می خوام بگم با همین لحنی کهشما گروهی رو نفی می کنید متقابلا شما هم با کلماتی مشابه نفی میشید.
راه های زیادی برای کسب معرفت تو هر مسئله ای هست اما هر کدوم نقصی دارند مثلا روش شهودی در علم فیزیک غیر قابل اتکاست. انشتین تو کتاب تکامل فیزیک یک نمونه جالب رو آورده، نظریه غلط ارسطو در مورد حرکت 2000 سال مورد قبول همه بود. این نظریه غلط خیلی م. حرف هایی هم که فلاسفه می زنند فقط نظریه است. نظریه هم بنا به مثال بالای بنده از نظر من قابل استناد نیست شاید امروز مطرح و صحیح باشه اما در زمان آینده ممکنه که رد بشه و غلط باشه. البته خیلی از نظریه ها مثل نظریه کوامنتومی می توه پاسخ خیلی از سوال ها رو بده اما خوب یه روزی میاد که نظریه کوانتومی هم رد میشه ;).
و در نهایت یه نکته ای رو دوستانه بهتون می گم، اینکه بهتره ملایم تر صحبت کنید با من نه، کلان توی زندگی 😉 یادمه توی دین و زندگی پیش دانشگاهی یک چنین جمله ای از خدا خطاب به پیامبر اسلام نوشته شده بود که اگر خوش اخلاق نبودی مردم از پیرامون تو پراکنده می شدند.
پیروز باشید
بلاخره این دوستمون لی لی هم نظرشون رو دادن. خیلی خوب شد که با نظر شما هم آشنا شدم.
دوست عزیز ببینید ما اینجا بحث شخصی نمی کنیم. اینکه صدام نکات مثبتی داشته یا موسیلینی فلان کرده شامل بحث نمی شه. اما چون شما مثالهائی زدین من به اونها و دیگر زوایای زندگی فردیشون خواهم پرداخت.
دوست عزیز اول باید توجه کرد ایدئولوژی و جهان بینی غیر از نظر شخصی یا زندگی فردی افراد هست. جهان بینی به مجموع نظرات مجتمع و یکپارچه ای اطلاق می شه که معمولا پیروان زیادی داره و فراگیر هست. اما خب جهان بینی می تونه فردی هم باشه که این مدل فردی اش معمولا به خاطر روشنفکر زدگی انسان امروزی زیاد شده. اما باز هم از یک سری قواعد کلی پیروی می کنن.
دیگه اینکه خدمتتون عارضم ما یه ضرب المثل داریم که می گه از همه پیامبرها جرجیس رو گرفتی؟ رفتی گشتی تو صدام پیدا کردی که به پرنده ها، آخرش غذاشو می داده؟ مگه صدام تنها کسیه که این کار رو می کرده یا اصولا انجام این کار فضیلت خیلی بزرگی محسوب می شه؟ وقتی که مردم حلبچه پر پر می شدن زیر بمب شیمیائی شما باز هم به فکر غذا دادن به گنجشکها هستی؟ یا موسولینی! خنده دار است. چی کسی است که از توحش او نسبت به همسرش خبر نداشته باشد. در این باره فیلم کاملی ساخته اند. او وقتی از آیدا برای رسیدن به قدرت سوئ استفاده کرد این بلا رو سرشون آورد:
آيدا در بيمارستان رواني حبس ميشود و پسرش در زيرزمين كاخ موسوليني زنداني. آيدا دالسر در همان تيمارستان جان ميبازد و پسرش نيز كه در 20 سالگي به دستور موسوليني به بيمارستان روانپريشها منتقل شده بود در همانجا ميميرد، اين در حالي بود كه موسوليني در تمام سخنرانيهايش با هيجان و حرارت خاصي از “رعايت حقوق مردم و ديگران ” دم ميزد!
تو اون نوشته رو بیشتر برای رو کم کنی نوشته ای نه برای یافتن حقیقت یا پاسخ دادن به یک نوشته. شما غذا دادن به گنجشکها را ببین و چشمت را بر روی گورهای دسته جمعی ببند. بمباران شیمیائی هم که ان شا الله گربه است.
تازه برای اینکه بیشتر متوجه موضوع بشی حتما این فیلم رو دانلود بفرمائید و به دقت تماشا کنید. حتما در بسیاری از عقایدت تجدید نظر خواهی کرد. فیلم 13 دقیقه اس.
چند نکته اضافی :
@ سید محمد ، حتما این چند جمله رو شنیدی. میگن که از خوندن یا گوش دادن به مطالبی که محتوای شرک آمیز یا گمراه کننده داره دوری کنید. یا اینکه از حضور در محلی که توی اون گناه صورت می گیره دوری کنید.یا حتی این جمله معروف که به ظاهر جنبه مثبت داره ” دانشگاه مبدا همه تحولات است “. به نظرت این جملات نشونه ای از تاثیر پذیری انسان از محیط نیست ؟!
راستی چه قدر این دو جمله زیبا هستند.
اگر دین ندارید لااقل آزاده باشید
هر چه برای خود می پسندی برای دیگران هم بپسند و هرچه برای خود نمی پسندی برای دیگران هم مپسند.
سلام به والاحضرت و بقیه ( یکی پیدا نشد بگه علیک سلام ) ):
سید محمد
من نرفتم بگردم توی صدام و موسولینی چیزی پیدا کنم که بخواد روی شما رو کم کنه. در ضمن مگه شما خدا هستید که تشخیص می دید چه کاری فضیلت بزرگی محسوب می شه یا نه ؟
تا وقتی که معیار سنجش خوبی و بدی آدمها عقل باشه همیشه یه راه خطایی وجود داره . نظر من اینه : بدی یه جهان بینی به معنای مطلق وجود نداره و نمی تونیم باهاش مثل قاتل مادرمون برخورد کنیم .
شما از جنگ برای من می گید ؟ من خودم بچه جنوبم ، من توی منطقه جنگی بزرگ شدم و خونمون توی منطقه نظامی بود ، نصف زمان مدرسه ام رو توی پناهگاهای زیر زمینی گذروندم و اولین چیزی که توی مدرسه یاد گرفتم الفبا نبوده آقا فرق آژیر قرمز و زرد و سفید بوده ، برای من از چیزی که با پوست و استخونم درک کردم حرف نزنید آقا ، من درباره حداقل خوبیهای بدترین آدمهای دنیا براتون نوشتم تا نظر خودم رو برای شما قابل فهم کنم ، ولی انگار من سطح سوادم در حد شما بالا نیست که نوشته من بتونه براتون قابل فهم باشه ، من می گم موسولینی یه جنایتکار جنگیه و باید در همون حد محکوم بشه و این دلیل بر این نیست که مطلقا دیدگاه بدی داشته ، حتی می شه توی جهان بینی یکی مثل اون چیز خوبی پیدا کرد ، من برای شما ساده ترین مثالها رو زدم اما شما به جای نگاه کردن به ماه به انگشتهای دست من نگاه می کنید ، فرموده اید من اون نوشته رو برای رو کم کنی نوشتم نه برای پاسخ دادن به یه نوشته و یافتن حقیقت ، آقا من این نوشته رو برای هیچ کدوم از اینهایی که گفتی ننوشتم ، پاسخ دادن به همچین سئوال بزرگی و یا یافتن چنین حقیقت عظیمی توی یک صفحه وبلاگ امکان پذیر نیست ، من مثل شما فکر می کردم اما دیدم ، من حقیقت رو دیدم و اونو درک کردم ، من فقط نظرم رو نوشته بودم اونو در حد رو کم کنی پایینش نیار .
شاید از نظر شما شعور من به اندازه یه کرم خاکی ه که نوشتید گورهای دسته جمعی رو نمی بینم و غذا دادن به گنجشکها رو می بینم ، اما وقتی شعور منو به اندازه یه کرم خاکی میبینید باید به همون اندازه هم بهش احترام بذارید . در آخر تلاش نکنید نظر یه کرم خاکی رو با تماشای یه فیلم 13 دقیقه ای تغییر بدید چون اگه بخواد نظر من با تماشای یه فیلم 13 دقیقه ای عوض بشه که وامصیبتا ، و البته اینجا قرار نیست نظر همدیگه رو عوض کنیم قراره با احترام حرف بزنیم و نظرمون رو بگیم .
شما خیلی بد می نویسید ، نوشته شما منو ناراحت کرد و از اظهار نظر پشیمان .
به لیلی: من همین جا به شما و همه دوستان سلام عرض میکنم که کم محلی محسوب نشه ما خاک
پای همه شما هستیم ولی خب بحث شماها بالا گرفته من همین کنار دارم نگاه میکنم :).چاکریم.
سلام
من هم با نظر لی لی در مورد سید محمد موافقم و باید اینو بهش اضافه کنم که ایشون نظر نمی دن حکم میدن!
و اینکه از نظر من جهان بینی هیتلر هم به جای خودش مهترمه و می خوام بدونم شما آقای سید محمد چقدر در مورد هیتلر می دونید؟ آیا دانش شما از هیتلر همون تصویری که متفقین بعد از جنگ جهانی بر اروپا و جهان حاکم کردنه ؟
سلام
فکر کنم مغالطه در مغالطه شده
اول اینکه من از نوشته ی حضرت والا متوجه شدم که اول از همه ایشون دچار مغالطه شدن و عادت های روزانه فردی ( و یا گروهی محدود) رو به عنوان جهان بینی ای مطرح کردن که خاصیتی جمعی داره
{ مقصر معلوم شد :)) }
دوما در مورد بحث حضرت والا می تونم کلام این بزرگوار رو اینگونه کامل کنم که در زیر یک سری قوانین که همگی قبولش دارن و برای هیچ کس قبحی نداره می تونیم بگیم که بله نمی تونیم عادت ( جهان بینی ای ) رو با عادت ( جهان بینی ) دیگری سنجید و اصلا کار پسندیده ای هم نیست
اما اگر بحث بر سر جهان بینی باشه و یا اینکه عادت های فردی و گروهی تحت شرایطی باشه که افراد و گروه ها اصول رو قبول نداشته باشن وضعیت کاملا معلومه
از صحبت تمامی عزیزان برداشت درست می شه و راهکار ها رو از توی تمامی صحبت ها می تونیم پیدا کنیم
راه کار این قضیه رجوع به فطرت بشری است
یعنی اینکه توی فطرت تمامی انسان ها حسن و قبح ها کاملا مشخص هستن
هیچ فطرت پاکی نمی تونه بگه رفتار صدام در قبال پرنده ها زشت و قبیح بوده
هیچ فطرت پاکی هم نمی تونه بگه کشتار مردم توسط صدام حسن داشته
نکته:: فطرت کاملا مشخصه اما گاهی بعضی از رفتار و عادات و آموزش ها بر روی فطرت آدمی سایه می اندازن و مانع از دیده شدن اون می شن
نتیجه: می تونیم بر اساس فطرت درستی و یا نادرستی یک جهان بینی رو تشخیص بدیم
یادآوری :: سید محمد صحبت های خیلی خوبی دارن اما بیان شیرینی ندارن
فکر می کنم این مسئله روی جهت گیری های خوبشون اثر منفی می ذاره و سبب می شه تا کسی به خودش اجازه نده با افکار ایشون آشنا بشه
آقا میلاد هم جملات خوبی نوشتن ، بیشتر در مورد حب و بغض ها نوشتن که کاملا درسته
اما اقا میلاد همونجوری که عرض کردم فطرت آدمی تکلیف رو مشخص کرده
و به قول شما تشخیص اینکه کدوم فطرت هنوز دست خوش تغییر نشده و رنگ و بوی دیگه ای گرفته کمی سخته اما شدنیه
1 مورد دیگه که یادم رفت::
یکی از روشهای سنجش جهان بینی ها اینه که ضمن رجوع به ایدئولوژی ، ببینیم که نظرشون راجع به فطرت چیه و فطرت رو در چه جایگاهی قرار می ده
شاید اینجوری هم بشه گفت که چه جایگاهی برای انسان قائل است
آیا این ایدئولوژی سبب می شه که انسان از این جایگاهی که قرار داره رشد کنه یا نه
مثلا گاوپرست های هندی هرچند که از نظر خودشون کارشون درسته اما باید نگاه کرد و دید که آیا کمالی می تونن برای خودشون تعریف کنن یا نه
کمالی که جایگاه انسانی انسان رو رشد بده و سبب بلوغ عقلی و اجتماعی و الهی انسان بشه
😉
به وحید : سلام ، ممنون بابت وقتی که گذاشتید ، صبحتهای متینی بود و مطمئنآ در طول سالها در همین جا
مورد استفاده دوستانی که از گوگل و دیگر موتورهای جستجو به این متن میرسن قرار میگیره.جمله پایانی شما
به درستی منظور رو میرسونه اینکه آیا روش زندگی ما به سمت کمال هست یا نه. امیدوارم باز هم در اینجا خدمت شما
دوست عزیز باشیم.
سلام با نظره شما موافقم
هر کسی برا خودش یه جهان بینی داره و به نظره من تقلیدی نیست که بشه از کسی تقلید کرد ولی خوب بعضی ها هم می بینیم که دوست دارن عقیده دیگران رو دنبال کنن
اره جهان بینی یک چیز شخصیه ک ادما با تجربه های شخصیشون و با داده هایی ک از دنیای اطرافشون گرفتن ب اون بینش میرسن
در واقع همه ی ما یک چیزو میبینیم اما از زوایای مختلف!!!!!
- امکانات
- بایگانی
- بهمن ۱۳۹۶
- تیر ۱۳۹۶
- آبان ۱۳۹۵
- تیر ۱۳۹۵
- فروردین ۱۳۹۵
- اسفند ۱۳۹۴
- بهمن ۱۳۹۴
- دی ۱۳۹۴
- آذر ۱۳۹۴
- آبان ۱۳۹۴
- شهریور ۱۳۹۴
- مرداد ۱۳۹۴
- تیر ۱۳۹۴
- اردیبهشت ۱۳۹۴
- فروردین ۱۳۹۴
- اسفند ۱۳۹۳
- بهمن ۱۳۹۳
- آذر ۱۳۹۳
- آبان ۱۳۹۳
- مهر ۱۳۹۳
- شهریور ۱۳۹۳
- مرداد ۱۳۹۳
- تیر ۱۳۹۳
- خرداد ۱۳۹۳
- اردیبهشت ۱۳۹۳
- اسفند ۱۳۹۲
- بهمن ۱۳۹۲
- دی ۱۳۹۲
- آذر ۱۳۹۲
- مهر ۱۳۹۲
- شهریور ۱۳۹۲
- مرداد ۱۳۹۲
- تیر ۱۳۹۲
- خرداد ۱۳۹۲
- اردیبهشت ۱۳۹۲
- فروردین ۱۳۹۲
- اسفند ۱۳۹۱
- دی ۱۳۹۱
- آذر ۱۳۹۱
- آبان ۱۳۹۱
- مهر ۱۳۹۱
- شهریور ۱۳۹۱
- مرداد ۱۳۹۱
- تیر ۱۳۹۱
- خرداد ۱۳۹۱
- اردیبهشت ۱۳۹۱
- فروردین ۱۳۹۱
- اسفند ۱۳۹۰
- بهمن ۱۳۹۰
- دی ۱۳۹۰
- آذر ۱۳۹۰
- آبان ۱۳۹۰
- مهر ۱۳۹۰
- شهریور ۱۳۹۰
- مرداد ۱۳۹۰
- تیر ۱۳۹۰
- خرداد ۱۳۹۰
- اردیبهشت ۱۳۹۰
- فروردین ۱۳۹۰
- اسفند ۱۳۸۹
- بهمن ۱۳۸۹
- دی ۱۳۸۹
- آذر ۱۳۸۹
- آبان ۱۳۸۹
- مهر ۱۳۸۹
- شهریور ۱۳۸۹
- مرداد ۱۳۸۹
- تیر ۱۳۸۹
- خرداد ۱۳۸۹
- اردیبهشت ۱۳۸۹
- فروردین ۱۳۸۹
- اسفند ۱۳۸۸
- بهمن ۱۳۸۸
- دی ۱۳۸۸
- آذر ۱۳۸۸
- آبان ۱۳۸۸
- مهر ۱۳۸۸
- شهریور ۱۳۸۸
- مرداد ۱۳۸۸
- تیر ۱۳۸۸
- خرداد ۱۳۸۸
- اردیبهشت ۱۳۸۸
- فروردین ۱۳۸۸
- اسفند ۱۳۸۷
- بهمن ۱۳۸۷
- دی ۱۳۸۷
- آذر ۱۳۸۷
- آبان ۱۳۸۷
- مهر ۱۳۸۷
- شهریور ۱۳۸۷
- دسته ها
- آکواریومیست
- اجتماعی
- ادبی
- از اعماق وب
- اشتباهات مضحک رایج
- اصول خفن زیستن
- اندروید
- انسانها
- انگلیسی با سرعت نور
- اینجوری بود
- بحث میکنیم
- بهلول عاقل
- پادکست
- پاسخ به خوانندگان
- پزشکی
- پیاز داغ
- تجربه
- ترینهای ۲۰۰۹
- تست هوش مامبوجامبو
- تمدن باستانی مصر
- تهوع ها
- چنین گفت
- خواندنی ها
- داستان کوتاه
- دستهبندی نشده
- دنیای برنامهنویسان
- دنیای نرم افزار
- ذهن خلاق
- روزانه ها
- سه درجه به راست
- سوالات فلسفی
- سیاست بین الملل
- سینما
- شهرها
- شیوه زندگی
- طراحی ها
- عکاسخانه
- عمومی
- فایرفاکس
- فلسفه مامبوجامبوی
- فناوری
- فیلم جدی
- فیلم های که دیدم
- کاراکتر
- کشکول
- گفتگوهای درپیتی
- مخترع جوان
- مرگ های غیر معمول
- مطبخ
- موجودات فرازمینی
- موسیقی
- هذیون